Woonoppervlakte: 110 m2,   Inhoud: 304 m3,  Aantal kamers: 2,  Aantal slaapkamers: 1

 

Met ingang van 1 september 2024 is te huur een ruim bemeten tweekamerappartement op de eerste verdieping aan de singelzijde van het fundatiegebouw. Het appartement is gesitueerd in het Museumkwartier in Utrecht aan de Agnietenstraat 5, in een statig gebouw dat op de lijst van Rijksmonumenten staat. Het gebouw werd vroeger gebruikt als internaat voor weesjongens en is gebouwd in rococostijl. De stijlzalen op de bel-etage worden verhuurd voor vergaderingen en diners, op de eerste en tweede verdieping bevinden zich in totaal vier appartementen, voor particuliere bewoning.

Het fundatiegebouw ligt in het centrum van Utrecht, aan de singel. In de directe omgeving verschillende musea, zoals het Centraal Museum, het Nijntje Museum en het Universiteitsmuseum Utrecht. Het Park Servaasbolwerk, waar ook de publiekssterrenwacht Sonnenborgh gevestigd is, ligt op 2 minuten loopafstand. Eveneens op enkele minuten loopafstand ligt de Twijnstraat, de oudste en wellicht meest aansprekende winkelstraat van Utrecht. Hier vindt u uiteenlopende winkels, van supermarkten tot speciaalzaken. Alles is binnen handbereik: bakker, keurslager, viswinkel, kaasspeciaalzaak, wijnhandel, kledingwinkels, kappers, cafés en restaurants. Binnen enkele minuten bent u bij de Domtoren, het hart van Utrecht. Het fundatiegebouw ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen zoals de A2, A12, A27 en A28.

Beschrijving tweekamerappartement 1e verdieping

Woonoppervlakte 110m2, aantal kamers 2, aantal slaapkamers 1. Bouwjaar van het pand is 1761. Het appartement is in 2019 grondig gerenoveerd, met respect voor de historie.

Prijs € 2.620,- inclusief stadsverwarming/water/elektra, servicekosten en privé parkeerplaats (verplichte afname).

Het appartement beschikt over een zeer ruime, lichte living (50m2) met een kookeiland dat voorzien is van een vaatwasser, koelkast en vriezer. Voorts een inductiekookplaat met geavanceerde kookveld-afzuiging en een combimagnetron. De badkamer heeft een douche en een wastafel. De wc bevindt zich in een afzonderlijke ruimte, eveneens met wastafel. Er is een slaapkamer van ca. 15m2.

Het appartement is toegankelijk via de trap vanuit de centrale hal van het fundatiegebouw, er is geen lift.

Kenmerkend voor het appartement zijn de authentieke steunbalken die over het hele plafond in living en slaapkamer doorlopen evenals de hoge ramen met binnenluiken. En niet te vergeten de grote schouw, die een centrale plek in de living inneemt. Zo zijn er meer stille getuigen van een bijzonder verleden, toen de ruimte dienst deed als Slaapzaal voor de weesjongens die bij de Fundatie een thuis vonden.

Bijzonderheden:

Huisdieren niet toegestaan. Roken niet toegestaan.

Borg staat gelijk aan twee maanden huur.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Geen aansprakelijkheid wordt aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, of de consequenties daarvan. Alle maten en afmetingen zijn indicatief en niet exact volgens de NEN-2580 norm.

 

Agnietenstraat 5 , 3512XA, Utrecht

€2.095 per maand