Gratis Funda Waardecheck

Voor huizen die Te Koop / Te Huur staan of recent verkocht zijn geeft Funda geen geschatte Woningwaarde.

De Waardecheck is een schatting van de verkoopwaarde van jouw woning op basis van o.a. soortgelijke verkochte woningen. Onze schatting is geen vervanging van een taxatie of bepaling van de WOZ-waarde.

 

Gegevens van jouw woning

We halen de woonoppervlakte en het bouwjaar van je woning op bij de gemeente. We vullen dit aan met gegevens die je zelf opgeeft over je woning.

 

Transacties In de buurt

Funda rekenmodel kijkt naar de recente verkoopprijzen van soortgelijke woningen in jouw buurt. Op basis hiervan wordt een formule opgesteld voor jouw omgeving, waarbinnen jouw specifieke woninggegevens worden ingevuld.

 

Kwaliteitscheck

We vergelijken onze schatting door middel van kruisvalidatie met de daadwerkelijke transactieprijzen. In hoeverre onze schatting overeenkomt met de echte transacties bepaalt de kwaliteit en dus de bandbreedte van de schatting. Hoe meer gegevens we hebben van soortgelijke woningen, des te kleiner de bandbreedte van onze schatting.

 

Een schatting, geen Taxatie

We weten natuurlijk niet alles over jouw woning. Funda toont daarom een minimum- en maximumwaarde, waartussen wij schatten dat jouw woningwaarde ligt.

Gratis waardecheck funda

  • wordt automatisch ingevuld
  • wordt automatisch ingevuld
  • Bijvoorbeeld: Hoekwoning, rijtjes woning, vrijstaand, etc