Wethouder van Akenstraat 12a/b, 7071XV Ulft

€449.000

Beschrijving

Woonoppervlakte: 254 m2,   Inhoud: 1326 m3,  Aantal kamers: 9,  Aantal slaapkamers: 4

Wethouder van Akenstraat 12-12a-12b Ulft

Dit markante, multifunctionele pand is thans ingedeeld in een beneden- en een bovenwoning maar biedt meerdere gebruiksmogelijkheden. Zo kun je de beneden- en bovenwoning samenvoegen tot een woning van groots formaat, kun je wonen en werken combineren, een deel gaan verhuren of gebruiken ten behoeve van mantelzorg. De woningen hebben elk een eigen cv-ketel en eigen aansluitingen nutsvoorzieningen, de achtergelegen bedrijfs-/praktijkruimte is ook voorzien van eigen nutsaansluitingen. Er zijn nog karakteristieke details bewaard gebleven waaronder glas-in-lood ramen, paneeldeuren en inbouwkasten.
De woning staat in een rustige straat met karakteristieke woningen en aan de overzijde is een met een haag omzoomde begraafplaats in een parkachtige setting. Binnen vijf minuten lopen sta je in de kern van Ulft met diverse dorpsvoorzieningen. Via de N317 zijn Doetinchem en Duitsland te bereiken en rondom Ulft vind je diverse dorpen in een open landschap. Aan de oostzijde van het dorp stroomt de Oude IJssel en vlakbij het dorp ligt het bos van Engbergen.

Indeling:
Begane grond:
De begane grond heeft een eigen entree, ongeveer in het midden van de rechter zijgevel. Vanuit de hal heb je toegang tot een vaste kast, een toiletruimte, de eerste badkamer en de tweede hal. In de hal ligt een laminaatvloer, afgewerkt met een hoge plint en de wanden in de toiletruimte zijn deels betegeld. De badkamer is qua kleur gedateerd en ingedeeld met een ligbad, aparte douche en een wastafel met een spiegel en planchet.
In de tweede hal zijn de trap naar de eerste verdieping en de trap naar de wijn-/provisiekelder. Loop je rechtdoor dan kom je in de woonkamer voorzien van een schouw met open haard, kleurrijk glas-in-lood en veel lichtinval dankzij de grote ramen in de voor- en linker zijgevel. Naast deze woonkamer is de dichte keuken; een nagenoeg vierkante ruimte met een hoekopstelling, ruim voldoende plek voor een eettafel en hier is een buitendeur naar de overkapping.
Op de begane grond zijn twee slaapkamers, waarvan één met een aangrenzende inpandige ruimte die nu wordt gebruikt als kantoorruimte. Deze kamers worden beiden gekenmerkt door de hoge plafonds en de glas-in-loodramen. Aan de rechterzijde van de woning zijn twee bergingen, waarvan één met de meterkast en de andere met de opstelling van de cv-ketel. Verder zijn er een garage en een tweetal multifunctionele ruimten waarvan een met twee lichtkoepels en meerdere ramen aan de achterzijde. Een kantoor of praktijk aan huis, een atelier of een plek voor al je hobby’s; qua ruimte kun je hier alle kanten op.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping is een tweede woning gerealiseerd met een eigen entree op de begane grond. Via de trap kom je op de overloop van waaruit de badkamer, toiletruimte, woonkamer en twee slaapkamers te bereiken zijn. De gemoderniseerde toiletruimte heeft een fonteintje en de badkamer is ingedeeld met een douche en een wastafel.
De woonkamer is ruim, licht, gezellig en heeft een extra gashaard. Naast de woonkamer is de dichte keuken met een wandopstelling, een dakkapel en een deur naar het grote, zonnige dakterras. Aan de rechterzijde zijn twee ruime slaapkamers. De eerste kamer heeft een wastafel en lichtinval door de ramen aan twee zijden. De tweede kamer heeft een dakkapel en een deur naar een portaal; deze geeft toegang tot de trap naar de bergzolder, de bergzolder en de trap naar de woning op de begane grond. De enorme bergzolder heeft veel potentie; hier kun je na plaatsing van één of meerdere dakramen eenvoudig een grote (slaap)kamer maken.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap is de grote bergzolder te bereiken met een dakkapel aan de voorzijde en een hoge nok. Worden het extra (slaap)kamers, een ruimte voor je modeltrein, een gameroom of toch een men-cave?

Exterieur:
Deze markante woning staat op een ruim perceel. Aan de voorzijde is een brede, onderhoudsvrije tuin met grind en een smeedijzeren hekwerk en aan de rechterzijde is een diepe oprit die leidt naar de garage en de bergingen. De houten berging heeft onder andere een brede toegang aan de kant van de oprit waardoor je de ruimte kunt benutten als carport.
Achter de houten berging is een flinke tuin met een grasveld; hier kun jij je groen vingers hun werk laten doen. Links van de woning is een geheel bestrate tuin met een overkapping, gelegen op het oosten.

Laat je creativiteit de vrije loop en bekijk de foto’s en tekeningen; zoveel ruimte binnen en buiten wordt in de kern van Ulft zelden aangeboden. Uitzonderlijk ruim wonen of wonen met werken combineren… wie weet word jij de nieuwe eigenaar van de Wethouder van Akenstraat 12, 12a én 12b.

 

 

 

 

 

Locatie

Delen op Social media