Woonoppervlakte: 90 m2,   Inhoud: 220 m3,  Aantal kamers: 2,  Aantal slaapkamers: 1

 

Appartement in prachtig monument te huur
Een uniek 2 kamer appartement welke deel uit maakt van het monumentale, kleinschalige appartementencomplex “Huize Lommerlust”. Het monumentale complex met de fraaie ontvangsthal is te bereiken vanaf de rustige laan Lommerlust. De andere zijde van het appartementengebouw ligt aan de Utrechtseweg. Op loopafstand bevindt zich het centrum van Zeist met winkels, restaurants, cafés en theater. Tevens zijn dichtbij gelegen diverse uitvalswegen en de busverbindingen naar o.a. Utrecht centrum en Utrecht Science Park. Utrecht centrum is binnen 20 minuten te bereiken.

“Huize Lommerlust” is een statig en nostalgisch herenhuis en werd oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Het complex is geheel gerestaureerd en is voor wonen bestemd. Het appartementencomplex bevat 14 verschillende appartementen. De entree en hallen van het gebouw zijn voorzien van kroonluchters en marmeren of eiken vloeren. In het souterrain bevinden zich de parkeergarage en de bergingen alsmede de wasgelegenheid en de gezamenlijke biljartkamer. Het gebouw beschikt over een lift en een fraai trappenhuis.

Het appartement is gelegen op de 2e verdieping en is te bereiken via het fraaie trappenhuis of de lift. Het beschikt tevens over een inpandige berging en een parkeerplaats in het souterrain. De ruime tuin is onder architectuur aangelegd en bestemd voor algemeen gebruik van de bewoners.

Indeling:
Entree, hal, moderne badkamer met urinoir, toilet en douche, een studeerkamer met bibliotheektrap naar de vide (evt. slaapgedeelte), een sfeervolle woonkamer met 3 dakkapellen en een plafondhoogte van 4,27 meter, een half open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur (inductiekookplaat, heteluchtoven, magnetron, afzuigkap en vaatwasser). Het appartement is afgewerkt met diverse inbouwkasten en een massief eiken vloer. Het appartement is gemeubileerd.

Lommerlust is een buitenplaats uit het begin van de 19e eeuw.
Het monumentale huis kende verschillende eigenaars. Bij het huis op ruim twee hectare grond hoorden een koetshuis, een tuinmanswoning, een moestuin en een boomgaard. Het pand werd in 1871 verkocht voor f. 28.000,- aan de Utrechtse zakenman Pieter van den Arend. De villa werd in het begin van de 20e eeuw herdoopt tot ‘Livland’ en werd in het midden van de 20e eeuw enkele decennia als rust- verpleegtehuis gebruikt. Rond 1978 werd het, na een korte periode van leegstand en kraak, gerenoveerd en uitgebouwd met twee zijvleugels in gelijke bouwstijl. Het nu U-vormige complex werd ingericht met veertien woonappartementen en staat sinds de verbouwing weer bekend onder de oorspronkelijke naam.
Het huis staat pal aan de noordzijde van een grote doorgaande weg en heeft de ingang weer aan de tuinzijde zoals vroeger. Een groot deel van het terrein werd in 1934 verkocht voor de nieuwbouw van middenstandswoningen aan Laan Lommerlust, die direct rechts van het gebouw was aangelegd.

 

Utrechtseweg 125 , 3702AC, Zeist

€1.225 per maand