Ulsheggerweg 37, 5973PC Lottum

€349.000 k.k.

Beschrijving

Perceeloppervlak 882 m2, Woonoppervlakte: 120 m2, Inhoud: 457 m3, Aantal kamers: 8, Aantal slaapkamers: 4

Ulsheggerweg 37 Lottum

Aan de rand van de dorpskern in Lottum staat deze karakteristieke woning uit 1890 op een prachtig perceel van 882m2. Hier word je de gelukkige eigenaar van een charmante karakteristieke woning, een grote garage/hobbyruimte met oprit, een tuin en terras op het westen en een grote moes-/kweektuin op het oosten. De woning heeft vier slaapkamers (waarvan één op de begane grond), een gezellige woonkamer en een keuken met ruime bijkeuken. Op diverse punten verdient deze woning een verbouwing; zo kun jij al jouw wensen realiseren.
Het is 300 meter lopen naar de basisschool en verder heeft het dorp een gemeenschapshuis, kinderopvang, bakker, bloemist, een buslijn Venlo – Venray, een veerdienst naar Arcen die ontsluiting biedt naar Venlo en Nijmegen, diverse horecagelegenheden en sportverenigingen. Horst is binnen 10 minuten te bereiken en het is ongeveer een kwartier rijden naar Venlo en Venray. Het dorp is bekend als rozendorp en rondom het dorp kun je mooie wandel- en fietstochten maken. Verder woon je gunstig ten opzichte van de A67 en A73.

Indeling:
Begane grond:
Vanaf de straat zie je de karakteristieke woning met de vrijstaande garage en een groene haag. In die haag is een poort waarna je over de oprit naar de prachtige voorgevel loopt. Je ziet raamluiken en mooie details in het (sier-) metselwerk; dit is een woning boordevol karakter.
De mooie hal heeft een zwart/wit geblokte tegelvloer, een lambrisering en mooie paneeldeuren die toegang geven tot de woonkamer en een slaap-/werkkamer. Hierdoor kun je op deze prachtige plek in Lottum gelijkvloers wonen of aan huis werken in een kamer met prachtig uitzicht over de tuin.
In de woonkamer zie je een speelse indeling met een klein niveauverschil tussen het zit- en het eetgedeelte. Het houten plafond bij het zitgedeelte vormt een mooi geheel met de laminaatvloer en de lambrisering. Er is ruimte voor een lange eettafel. Naast de ingang naar de keuken is de houten trap naar de eerste verdieping.
Vanuit de woonkamer is de keuken te bereiken. Deze is voorzien van een eenvoudige eikenhouten opstelling en ruimte voor losse apparatuur. Hier kun je een gezellige keuken realiseren maar ook denken aan het samenvoegen van de keuken en bijkeuken. In de keuken is een deur naar de badkamer, ingedeeld met een inloopdouche en een wastafel.
In de bijkeuken zijn zowel de wanden als de vloer geheel betegeld. Hier hangt de geiser (cv-ketel op zolder) en is de toiletruimte. De buitendeur geeft toegang naar de op het westen gelegen tuin en het knusse terras.
De kamer naast de hal is ingericht als tweepersoonskamer en heeft veel lichtinval door de grote ramen. Zo kun je gelijkvloers wonen en is deze kamer ook zeer geschikt als werkkamer, atelier of praktijkruimte.
Op korte afstand van de woning staat een grote garage/hobbyruimte met een grote -op afstand bedienbare- elektrische sectionaal garagedeur. De garage/hobbyruimte heeft meerdere ramen en een loopdeur naar de tuin. Dit is dé plek voor de hobbyist; ruim genoeg voor gereedschap en de auto, motor, fietsen en andere spullen.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers te bereiken, allemaal met een dakraam. De overloop is ruim genoeg om een extra slaapkamer, werkkamer en misschien wel een badkamer te realiseren. Er is een bergzolder en op diverse punten zie je de mooie dakconstructie die het dak al vele jaren draagt.

Exterieur:
Vanuit de bijkeuken is de tuin aan de westzijde te bereiken. Deze tuin heeft veel privacy, een groene haag aan de straatkant en een poortje naar de Ulsheggerweg. De mooie klinkerbestrating past perfect bij het karakter van de woning en in de borders staan diverse planten. In de hoek zie je een doorgang naar een tweede tuin met een hoge haag, een boom en een groene wand van klimop.
Aan het begin van je bezoek heb je de oprit al gezien, ruim genoeg voor meerdere auto’s. Van hieruit zijn de hal van de woning, de garage/hobbyruimte en de grote moes-/kweektuin te bereiken. Misschien wil je wel je eigen groente en fruit kweken of droom je van een grote tuin waar kinderen kunnen spelen. Tussen deze tuin en de oprit is een siertuin met mooie hagen en diverse planten in verschillende vormen. Een plaatje!

Bijzonderheden:
– Mooi perceel van 882m2 met ruimte voor hobby, kinderen en dieren;
– Vrijstaande garage/hobbyruimte met brede oprit;
– Vier slaapkamers, waarvan een op de begane grond;
– De woning zou op diverse punten gemoderniseerd mogen worden (o.a. keuken, badkamer en bovenverdieping);
– Energielabel G.
– Er is reeds onderzoek gedaan naar bebouwingsmogelijkheden in de grote op het oosten en zuiden gelegen moes-/kweektuin. De gemeente heeft afgelopen oktober een positief principebesluit genomen voor haar medewerking aan de realisatie van twee (onder één kap-) levensloopbestendige duurzame woningen.

Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is nadrukkelijk uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg. Nen2580 is aanwezig.

 

 

 

 

 

Woning Video

Locatie

Delen op Social media

DutchEnglish
Open chat