Nieuwstraat 5, 6436BX Amstenrade

€125.000

Beschrijving

Woonoppervlakte: 114 m2,   Inhoud: 560 m3,  Aantal kamers: 7,  Aantal slaapkamers: 3

Nieuwstraat 5 Amstenrade

Op de hoek van de Nieuwstraat en de Putstraat staat deze verrassend ruime, speels ingedeelde hoekwoning met een bestrate tuin, drie slaapkamers en een grote zolderruimte. Een leuk plekje in het centrum van Amstenrade; leuk om zelf te bewonen maar ook als belegging om te verhuren!
Ideaal voor de starter die zijn eerste woning geheel naar zijn eigen wensen kan verbouwen en inrichten.
Op nog geen 100 meter afstand is de Hoofdstraat met diverse winkels en horeca; zo heb je alles in de buurt. Binnen vijf minuten lopen ben je bij basisschool de Verrekijker, voetbalvereniging Amstenrade en andere dorpsvoorzieningen. Dankzij de recente aanleg van de N300 (Buitenring Parkstad) is de bereikbaarheid sterk verbeterd; niet alleen ten opzichte van de omliggende dorpen en steden maar ook ten opzichte van de snelwegen A76 en de A2.
Indeling:
Begane grond:
Aan de kant van de Nieuwstraat is de entree van deze verrassende woning. Rechts in de hal is de meterkast en als je verder loop kom je bij de gestoffeerde trap naar de eerste verdieping. Links in de hal is de deur naar de woonkamer; een gezellige leefruimte met veel lichtinval en een keurige vloer. De woonkamer is groot genoeg voor een flinke zithoek en een eettafel voor zes personen.
In de aanbouw van de woning is de dichte eetkeuken met een deur naar de tuin en een hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur: een gaskookplaat met afzuigkap en een oven. In de keuken staat een tweede eet-/ontbijttafel waar je uitzicht hebt op de tuin. In de hoek van de keuken is de doorgang naar een portaal met de nette toiletruimte en de badkamer. De badkamer is ingedeeld met een ligbad/douchecombinatie en een wastafel met een spiegelkast.

Kelder:
Vanuit de hal op de begane grond is de kelder te bereiken; een ideale opslag- en provisieruimte.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn de overloop en drie slaapkamers. Alle slaapkamers zijn verrassend ruim van formaat en licht dankzij de grote ramen. De houten plafonds zijn deels geschilderd en in de kamers ligt een nette vloer.

Tweede verdieping:
Via een vaste, gestoffeerde trap te bereiken zolderverdieping met een hoge nok. Na plaatsing van dakramen is het mogelijk hier een mooie slaapkamer te realiseren.

Exterieur:
De woning heeft een geheel bestrate zijtuin die een stuk hoger ligt dan de straat; hierdoor heb je veel privacy. De tuin ligt weliswaar op het noorden maar toch heb je hier verrassend veel zon. Via een poort op de hoek van de Nieuwstraat en de Putstraat heb je van buitenaf toegang tot de tuin; verder is de tuin te bereiken vanuit de keuken.

 

 

 

 

 

Locatie

Delen op Social media