Kortenburglaan 2 n, 3941HR, Doorn

€1.850 per maand

Woonoppervlakte: 147 m2,   Inhoud: 441 m3,  Aantal kamers: 3,  Aantal slaapkamers: 2

 

Doorn ligt in het hart van Nederland, circa 15 km ten zuidoosten van Utrecht. Goed bereikbaar via – maar op prettige afstand van – rijksweg A 12, op het grensgebied van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug en een uitgestrekt landschap met weilanden en boomgaarden. Al eeuwen is het de rustieke locatie waar adellijke lieden en maatschappelijk succesvolle personen hun verblijf kozen om de grootstedelijke drukte te ontvluchten en ontspanning te vinden.

KORTENBURGLAAN 2N TE DOORN
Kortenburglaan 2N is het appartement dat gelegen is op de 1e verdieping van Villa Beaulieu te Doorn. De woning is een ruim, licht, zonnig en voorzien van een hoog plafond, met behoud van historische kenmerken. Met openslaande deuren in de woonkamer met natuurstenen zwarte schouw (mag niet branden) grenzend aan de het balkon aan de voorzijde (totaal ca. 7 m2) en de dubbele openslaande deuren in de ouderslaapkamer, tevens grenzend aan het balkon (5 m2). Aan de achterzijde treft u of een grote 2e woonkamer met natuurstenen schouw (mag niet branden) of een extra slaapkamer met dubbele openslaande deuren naar het balkon (12m2). De ruime woonkamer, slaapkamer en 2e woonkamer of extra slaapkamer beschikken over zeer veel daglichttoetreding. De voorzijde van het appartement is op het zuiden georiënteerd.

Het appartement beschikt over een voordeur vanuit de centrale hal. Een privé tuinterras (ca. 45m2) is op de begane grond aanwezig. Hier is tevens een afvoer en water- en elektra aansluiting voor als u in de zomer wilt barbecueën. Alle ruimtes zijn voorzien van gestukadoorde wanden en plafonds. Het interieur beschikt over een hoog afwerkingsniveau. De deuren en kozijnen zijn voorzien van originele paneldeuren en architraven. Alle elektra punten zijn ingebouwd, de deurkrukken zijn in rvs uitvoering. Er is in de centrale hal op de begane grond een eigen meterkast aanwezig. Het schilderwerk is in de kleurstelling ral 9010. De verlichting is middels hang- of wandarmaturen mogelijk. De hoogte van de ruimtes is ca. 3000mm. De badkamer is volledig betegeld tot aan de hoogte van de kozijnen. Het appartement beschikt over een eigen brievenbus, meterkast, videotoegangssysteem en een parkeerplaats op eigen terrein. Het appartement wordt opgeleverd met een pvcvloer in eiken uitstraling. Onder de pvcvloer is een fermacell isolatievloer. In het appartement is een aparte bergruimte voor de wasmachine, waar ook de cvcombi ketel hangt. De badkamer is voorzien van witte grote liggende wandtegels en antraciet vloertegels. De badkamer is voorzien van een bad, douche, dubbele wastafel en vrij hangend toilet. Een separaat gastentoilet is aanwezig. De vrij hangende gele keuken is voorzien van hoogglans deuren, zwart composiet werkblad, oven, vaatwasmachine, koelkast, dubbele spoelbak, 4 pits gascomfoor en vrij hangende afzuigkap. In de berging hangt de HR cvcombi ketel en is een aansluiting voor de wasmachine en de droger. Een separate berging in de woning is aanwezig. Het betreft hier een luxe appartement met alle voorzieningen voor een riante toekomst. Deze markante villa is een uniek exemplaar op de Utrechtse Heuvelrug, gelegen in het centrum van Doorn. Op loopafstand van winkels en openbaar vervoer.

OVERIGE INFORMATIE:
Grote appartement: 147m2
Energielabel B
Het appartement wordt gestoffeerd opgeleverd
1 parkeerplaats op eigen terrein behoord toe tot het appartement
De servicekosten zijn € 237,50 (schoonmaak trappenhuis 2x per maand, g/w/e trappenhuis, intercom voor en achterdeur, water voor tuinonderhoud & tuinonderhoud, stoffering van het appartement, wandarmaturen in het appartement, vervangen van gebroken ruiten, 5% administratiekosten)
Er worden 2 maanden borg gevraagd.
Inkomenseis: minimaal 3x de maandelijkse huur.
Minimale huurtermijn: 1 jaar
Te huur met ingang van 1 maart 2022

DE VORM VAN HET VERLEDEN
Villa Beaulieu is in 1906 gebouwd door de aannemers T. en J.E. Meerdink. Zij tekenden ook voor het, geïnspireerde ontwerp, met oog voor een sierlijke detaillering zonder zich te verliezen in frivoliteiten. Groot, solide, maar desondanks met een haast on-Nederlandse elegantie. Het pand telt twee bouwlagen, overkapt met een afgeplat schilddak. Alle gevels zijn bepleisterd en de lijst langs de dakgoot en dakkapellen is gedecoreerd met houtzaagwerk. De asymmetrische voorgevel springt trapsgewijs naar voeren en heeft in het voorste lichaam openslaande deuren, die via een viertredige trap te bereiken zijn. Geheel links een veranda waarboven een balkons is geplaatst en daarnaast de entree in een boogvormig portiek.
Vanuit 1938 behoorde het huis aan de schrijfster Fré Dommisse (1900-1971) toe. Zij hielden er literaire bijeenkomsten waarop ook Simon Vestdijk acte de préséance gaf. De omringende tuin is met zorg aangelegd en wordt aan een zijde begrens door volwassen bomen die volop schaduw en privacy bieden. Een lange reeks leilinden aan voor- en zijkant accentueren het statige voorkomen van de villa.

Kenmerken
Huurprijs: € 1.850, = per maand
Waarborgsom: 2 maanden
Huurtermijn: minimaal 1 jaar, daarna voor onbepaalde tijd
Het appartement is in 2016 volledig gerenoveerd
Energielabel: B
De woning wordt gestoffeerd opgeleverd
3 kamer woning; 2 slaapkamer met woonkamer en aparte keuken, of 2 woonkamers en een slaapkamer.
1 badkamer en 1 gastentoilet aanwezig
Woning is gelegen op 1 woonlaag
In de achtertuin is een privé tuin aanwezig voor dit appartement

 

Menu
DutchEnglish