Kortenburglaan 2 m, 3941HR, Doorn

€1.975 per maand

Woonoppervlakte: 115 m2,   Inhoud: 380 m3,  Aantal kamers: 3,  Aantal slaapkamers: 2

 

Wie de hoek van de Boslaan omslaat en voor het eerst vrij zicht heeft op villa Beaulieu zou stapvoets verder moeten gaan. Wellicht te voet, om stap voor stap de grandeur die het pand uitstraalt in zich op te nemen. Even stilstaan om de verrassing die het uitgebalanceerde samenspel van omvang, vorm, kleur en decor biedt, wat langer vast te houden. En dan beseffen dat die verrassing zal blijven, keer op keer; hoe vaak je ook thuiskomt.
Doorn ligt in het hart van Nederland, circa 15 km ten zuidoosten van Utrecht. Goed bereikbaar via – maar op prettige afstand van – rijksweg A 12, op het grensgebied van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug en een uitgestrekt landschap met weilanden en boomgaarden. Al eeuwen is het de rustieke locatie waar adellijke lieden en maatschappelijk succesvolle personen hun verblijf kozen om de grootstedelijke drukte te ontvluchten en ontspanning te vinden.

LIGGING
Villa Beaulieu ligt in het centrum van Doorn, op loopafstand van 2 grote supermarkten en speciaalzaken, meerdere gezellige terrassen en restaurants, bushaltes richting Wijk bij Duurstede, Leersum, Amersfoort en Driebergen. Binnen 5 minuten ben je met de auto bij NS station Maarn en de oprit van de A12, NS station Driebergen-Zeist ligt op 10 autominuten rijden.
In Doorn bevinden zich meerdere basisscholen en 2 middelbare scholen (van VMBO tot tweetalig onderwijs). Ook sportvelden bevinden zich op fietsafstand (tennis, hockey, voetbal, korfbal, ijsbaan etc.). Voor groenliefhebbers zijn er vele mogelijkheden om te wandelen of om te fietsen.

KANSEN VOOR MORGEN
Kortenburglaan 2M is het appartement dat gelegen is op de begane grond va Villa Beaulieu te Doorn. De begane grond is met 4 treden opgetild ten opzichten van de straat. Hierdoor kijkt u over de straat heen. Met openslaande deuren in de woonkamer grenst aan de veranda aan de voorzijde en de 2 stuks dubbele openslaande deuren in de ouderslaapkamer komt u uit op het gedeeltelijk beschutte en overdekte dakterras aan de achterzijde en zijzijde van het terras. De ruime woonkamer en slaapkamers beschikken over zeer veel daglichttoetreding. Middels een grote schuifdeur vanuit de woonkamer loop je de 2e slaapkamer of studeerkamer binnen. Het appartement beschikt over een voordeur vanuit de centrale hal en een achterdeur vanaf het terras. Alle ruimtes zijn voorzien van gestukadoorde wanden en plafonds. Het interieur beschikt over een hoog afwerkingsniveau. De deuren en kozijnen zijn voorzien van originele paneldeuren en architraven. Alle elektra punten zijn ingebouwd, de deurkrukken zijn in RVS uitvoering. Er is in de centrale hal een eigen meterkast aanwezig. Het schilderwerk is in de kleurstelling ral 9010. De verlichting is middels hang- of wandarmaturen mogelijk. De hoogte van de ruimtes is ca. 3300mm. Ieder appartement beschikt over een eigen brievenbus, meterkast, video toegangsysteem en een parkeerplaats op eigen terrein. Het appartement wordt opgeleverd met een pvc vloer in eiken uitstraling. Onder de pvc vloer is een fermacell isolatievloer. In het appartement is een aparte ruimte voor de wasmachine in de bergkast. De badkamer is voorzien van witte grote liggende wandtegels en anthraciete vloertegels. De badkamer is voorzien van een bad, douche, dubbele wastafel en vrijhangend toilet. Een separaat gastentoilet is aanwezig. De greeploze witte hoogglans keuken is voorzien van hoogglans deuren, cesarstone grijs werkblad, oven en magnetron, vaatwasmachine, koelkast, spoelbak, 3 pitsgascomfoor en vrijhangende afzuigkap. Het betreft hier een luxe appartement met alle voorzieningen voor een riante toekomst. Deze markante villa is een uniek exemplaar op de Utrechtse Heuvelrug, gelegen in het centrum van Doorn. Op loopafstand van winkels en openbaar vervoer. Aan de voorzijde grenzend aan de woonkamer is een veranda met uitzicht over de vijver. Aan de achterzijde is een groot dakterras gelegen, totaal 75m2.

HET COMFORT VAN VANDAAG
In 2016 is het pand gesplist in appartementen, hetgeen – terecht – een perfecte staat van onderhoud en afwerking doet vermoeden. Van buiten, begin vorige eeuw, naar binnen waar een zeer eigentijdse vormgeving vrijuit tot ontplooiing kon komen in grote vertrekken en brede gangen. Vele lichte materialen, moderne vormen en frisse kleurstellingen spelen met het royaal binnenvallende licht eb zorgen voor sfeer e persoonlijkheid. Alle moderne comfort is ruimschoots aanwezig. De villa is een gemeentelijk monument. In de entreehal is een prachtig vormgegeven trap die toegang geeft tot de appartementen op de 1e en 2e verdieping. De gehele woning is geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en voorzien van een HR CV ketel. Vanuit de ruimte entreehal op de begane grond (17m2) zijn de toegangen naar alle appartementen en de achter gelegen tuin bereikbaar.

DE VORM VAN HET VERLEDEN
Villa Beaulieu is in 1906 gebouwd door de aannemers T. en J.E. Meerdink. Zij tekenden ook voor het, geïnspireerde ontwerp, met oog voor een sierlijke detaillering zonder zich te verliezen in frivoliteiten. Groot, solide, maar desondanks met een haast on-Nederlandse elegantie. Het pand telt twee bouwlagen, overkapt met een afgeplat schilddak. Alle gevels zijn bepleisterd en de lijst langs de dakgoot en dakkapellen is gedecoreerd met houtzaagwerk. De asymmetrische voorgevel springt trapsgewijs naar voeren en heeft in het voorste lichaam openslaande deuren, die via een viertredige trap te bereiken zijn. Geheel links een veranda waarboven een balkons is geplaatst en daarnaast de entree in een boogvormig portiek.
Vanuit 1938 behoorde het huis aan de schrijfster Fré Dommisse (1900-1971) toe. Zij hielden er literaire bijeenkomsten waarop ook Simon Vestdijk acte de préséance gaf. De omringende tuin is met zorg aangelegd en wordt aan een zijde begrens door volwassen bomen die volop schaduw en privacy bieden. Een lange reeks leilinden aan voor- en zijkant accentueren het statige voorkomen van de villa.

OVERIGE INFORMATIE:
Grote appartement: 115m2
Energielabel B
Het appartement wordt gestoffeerd opgeleverd
1 parkeerplaats op eigen terrein behoord toe tot het appartement
De servicekosten zijn € 237,50 (schoonmaak trappenhuis 2x per maand, g/w/e trappenhuis, intercom voor en achterdeur, water voor tuinonderhoud & tuinonderhoud, stoffering van het appartement, wandarmaturen in het appartement, vervangen van gebroken ruiten, 5% administratiekosten)
Er worden 2 maanden borg gevraagd.
Verhuurder behoudt zich het recht van gunning voor.
Er geldt een inkomenstoets voorafgaand aan het gunnen en sluiten van de huurovereenkomst. Inkomenseis: minimaal 3x de maandelijkse

huur.
Minimale huurtermijn: 1 jaar
Te huur met ingang van: 1 oktober 2022

 

Menu