Kortenburglaan 2 L, 3941HR, Doorn

€817 per maand

Woonoppervlakte: 32 m2,   Inhoud: 77 m3,  Aantal kamers: 1,  Aantal slaapkamers: 1

 

Te huur, studio in villa Beaulieu te Doorn.

In het centrum van Doorn op loopafstand van openbaar vervoer en winkels komt vrij voor verhuur een studio. Doorn ligt in het hart van Nederland, circa 15 km ten zuidoosten van Utrecht. Goed bereikbaar via – maar op prettige afstand van – rijksweg A 12, op het grensgebied van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug en een uitgestrekt landschap met weilanden en boomgaarden. Al eeuwen is het de rustieke locatie waar adellijke lieden en maatschappelijk succesvolle personen hun verblijf kozen om de grootstedelijke drukte te ontvluchten en ontspanning te vinden.

Gezamenlijke entree via een gemeenschappelijke entreehal.
De studio is ca. 32m2 groot, voorzien van een eigen privé keuken met inbouw gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Privé badkamer met vrij hangend toilet, wastafel en douche.
De studio is gestoffeerd. Eiken lamelvloer, witte wanden en wit plafond tussen de balken. Witte overgordijnen, antieke kast staat in de ruimte.
– Vanuit de entreehal is de wasmachine voor gezamenlijk gebruik van alle bewoners in het pand.

Doorn heeft alle faciliteiten zoals winkels, eetgelegenheden en het bos binnen handbereik.

Huurprijs € 817,00 p/mnd (incl. gas/water/elektra/internet/belastingen)
Borg 2 maanden € 1.634,00
Beschikbaar vanaf 1 augustus 2022

Voorwaarden:
– borg is 2 maanden huur
– huisdieren zijn niet toegestaan
– roken niet toegestaan
– studio is geschikt voor maximaal 1 persoon
– inkomensnorm: netto inkomen 3 x de maandhuur of borgstelling van bijvoorbeeld een ouder of familielid
– toewijzing op basis van gunning door verhuurder
– kandidaat huurders worden vooraf uitgebreid gescreend
– minimale huurtermijn 1 jaar
– de voorkeur gaat uit naar een jonge dame, student of werkend

Villa Beaulieu is in 1906 gebouwd door de aannemers T. en J.E. Meerdink. Zij tekenden ook voor het, geïnspireerde ontwerp, met oog voor een sierlijke detaillering zonder zich te verliezen in frivoliteiten. Groot, solide, maar desondanks met een haast on-Nederlandse elegantie. Het pand telt twee bouwlagen, overkapt met een afgeplat schilddak. Alle gevels zijn bepleisterd en de lijst langs de dakgoot en dakkapellen is gedecoreerd met houtzaagwerk. De asymmetrische voorgevel springt trapsgewijs naar voeren en heeft in het voorste lichaam openslaande deuren, die via een viertredige trap te bereiken zijn. Geheel links een veranda waarboven een balkons is geplaatst en daarnaast de entree in een boogvormig portiek.
Vanuit 1938 behoorde het huis aan de schrijfster Fré Dommisse (1900-1971) toe. Zij hielden er literaire bijeenkomsten waarop ook Simon Vestdijk acte de préséance gaf. De omringende tuin is met zorg aangelegd en wordt aan een zijde begrens door volwassen bomen die volop schaduw en privacy bieden. Een lange reeks leilinden aan voor- en zijkant accentueren het statige voorkomen van de villa.

 

Menu
DutchEnglish